fbpx

EFT

EFT in individuele therapie en relatietherapie

EFT

EFT is een afkorting voor 2 begeleidingsmethoden in therapie. Een methode voor individuele therapie en bij relatietherapie.

EFT methode bij individuele therapie

Psychodynamische Coaching bij Fit & Vitaal CoachingEFT staat in dit geval voor Emotional Freedom Techniques. Middels het kloppen van je vingers op bepaalde plekken op je handen, hoofd en bovenlijf en het zeggen van specifieke zinnen worden blokkades opgelost. Het gaat hierbij om desensitisatie: het neutraliseren van emoties en pijn.

EFT valt onder de energiepsychologie, de lichaamsgerichte alternatieve therapie, en is ontwikkeld door Gary Craig. Op YouTube zijn verschillende filmpjes hierover te vinden. Eén van Gary Craig vind je hier.

 

EFT methode bij Relatietherapie

Gelukkig getrouwd Fit & Vitaal Coaching

EFT staat in dit geval voor Emtionaly Focused Therapy en is ontwikkeld door Dr. Sue Johnson. Het is vooral gericht op de emoties. Samen met de therapeut ga je kijken naar onder andere de communicatie en patronen in de relatie en daarachter dieperliggende emoties. Je leert elkaar beter te begrijpen, te luisteren en vooral te verbinden!

Emotionele verbinding is essentieel in een relatie. Het zorgt dat we in de relatie veerkracht hebben en bestand zijn tegen moeilijke momenten met elkaar en anderen. Het richt zich op het herstellen en verbeteren van die verbinding.

Een echte aanrader is het boek van Sue Johnson is Houdt me vast.

« Back to Glossary Index

Artikel delen?