fbpx

Eigen ervaring

  • Demo Image
  • Demo Image
  • Demo Image

Eigen ervaring

Eigen ervaring moederschapLaat ik beginnen met te zeggen dat ik moeder ben van 2 geweldig mooie kinderen. Een jongen en een meisje, een koningspaar. Mooier kan niet. En ook al voel ik me echt gezegend en kan ik ’s avonds met een gelukzalig gevoel naar die 2 kleintjes in hun bedje kijken, toch zijn er ook tal van momenten dat ik mijzelf in moet houden, overloop van frustratie en zorg, en dat ik het ook even niet meer weet.

En waar mijn eerste zwangerschap met wat kleine klachtjes voorspoedig verliep, was mijn tweede zwangerschap vrijwel in alles het tegenovergestelde. Ook de tweede bevalling en kraamperiode was ruim het tegenovergestelde van de eerste. En dat alles had zijn emotionele weerslag op mijzelf en mijn gezin.

Inmiddels is dit achter de rug en weet ik dat het allemaal weer goed komt. Maar op het moment dat je er midden in zit, hormonen door je lijf razen en vermoeidheid de overhand neemt, is het alles behalve een mooie wolk met fijne gedachten van een rooskleurige toekomst. Ik heb daarvoor hulp gezocht middels coaching en erover gepraat met de mensen om mij heen. Dit heeft mij geholpen om mijn zorgen te relativeren en mijn angsten en schuldgevoel te accepteren.