fbpx

Gelukkig worden, zijn en blijven (2)

  • Demo Image

Gelukkig worden, zijn en blijven (2)

In het artikel van vorige week heb ik een aantal vragen gesteld en een oefening gegeven. Deze kunnen helpen om gelukkiger te worden, te zijn en te blijven. De oefening was het bijhouden van een positief dagboek. Elke dag even kort opschrijven wat de fijne en positieve dingen van de dag waren. Vandaag heb ik nog wat tips en oefeningen om positiever door het leven te gaan.

Tips voor een positief leven

  • Durf eens Nee te zeggen en te kiezen voor wat jij belangrijk vindt! We moeten namelijk van alles. Rennen de hele dag van hot naar her. Bedenk eens bij jezelf wat jij graag wilt en durf dan eens nee te zeggen. En natuurlijk niet tegen een dag werken, want het geld moet wel verdient worden. Denk bijvoorbeeld aan dat misschien wel verplicht geworden bezoekje aan iemand elke week, het stofzuigen wat je elke dag vindt te moeten doen of die vriendin die eigenlijk alleen maar over haar eigen problemen praat.
  • Als je je down voelt, krul dan je lippen in een glimlach. Ook al meen je het niet, je zal merken dat het je een beter gevoel geeft!
  • Accepteer jezelf zoals je bent. Accepteer dus ook dat je je soms niet fijn voelt, verdrietig bent, boos of geirriteerd. Als je er minder hard tegen vecht zal je merken dat het vervelende gevoel sneller weg gaat dan als je maar blijft proberen je anders voor te doen. Luister ook eens hier naar: Harry Jekkers, Ik hou van mij

Aanvullende oefeningen

Vorige week was de oefening om een positief dagboek bij te houden. Dit helpt om positiever in het leven te staan en je gelukkiger te voelen. Onderstaande oefeningen zorgen voor een nog beter, positiever en gelukkiger gevoel.

Dankbaarheidsdagboek

Het dankbaarheid dagboek

Dit is goed te combineren met de oefening van vorige week. Schrijf elke dag 3 dingen op waarvoor je dankbaar bent. Doe dit in positieve woorden en jij bepaald hoe uitgebreid.

Fijne momenten bespreken met je partner of gezin

Betrek je partner of gezin

Bespreek dagelijks (bijvoorbeeld tijdens het eten of voor het naar bed gaan) de leuke dingen van de dag. Focus ook weer echt op de leuke dingen die gebeurt zijn, hoe klein ook.

Succes en veel positiviteit gewenst!

Volgende week meer tips voor een gelukkiger leven.

Artikel delen?