fbpx

Korte interventies

Korte interventies

Fit & Vitaal Coaching biedt ook korte begeleidingstrajecten, zogezegde korte interventies. Deze zijn geschikt voor een ieder die tegen ‘een duidelijk omlijnt probleem’ aanloopt of ergens inzicht in wil krijgen zonder gelijk in een lang begeleidingstraject terecht te komen*.  Er is geen intake voor nodig, enkel een telefonisch voorgesprek.

Hieronder staan de verschillende korte interventies toegelicht met hierbij ook een indicatie van het aantal sessies. De kosten zijn onderaan deze pagina vermeld.

De interventies

Inzichtgevende opstelling (1 sessie)

Met een inzicht gevende opstelling kun je inzicht krijgen in wat er speelt bij het door jou ingebrachte thema. Dit heet systemisch werken.

Je gaat kijken wat er gebeurt in het systeem. Een systeem is bijvoorbeeld je gezin, het team op je werk of je vriendenkring. Doordat je ziet hoe de opgestelde personen (houten poppetjes) zich ten opzichte van elkaar verhouden, krijg je meer zicht op wat er zich afspeelt. Vaak is dit inzicht al genoeg om weer beweging te krijgen in waarin je vastloopt.

Een opstelling kun je inzetten wanneer je bijvoorbeeld inzicht wilt krijgen in wat er zich afspeelt in je bedrijf, in een team of in je familie. Ook wel organisatie- en familieopstellingen genoemd. Maar ook als je het gevoel hebt dat je een zware last draagt of benieuwd bent waarom je zo’n enorm hoog loyaliteitsgevoel of verantwoordelijkheid gevoel hebt.

Fobie of Angst aanpakken (2 tot 3 sessies):

fear-1027573_1280-kopie-300x300 Korte interventiesMiddels technieken als EMDR, EFT, ontshocken en visualisaties kunnen we werken aan een angst of fobie. Het betreft hier duidelijk herleidbare angsten. Denk hierbij aan een angst voor honden omdat je vroeger gebeten bent, autorijden omdat je een ongeluk hebt gehad en hoogtes omdat je van een trap bent gevallen als klein kind. De technieken zorgen ervoor dat je angstgevoelens afnemen en je de situaties weer het hoofd kan bieden op een manier die voor jouw goed voelt.

Uitwerken van een conflict (1 sessie):

Ruzie maken Relatietherapie Fit & Vitaal CoachingDoor gebruik te maken van een techniek genaamd de Axenroos krijg je inzicht in wie welke rol heeft gehad in het conflict/ ruzie waar je aan wilt werken. Het laat zien welke keuzes een ieder heeft gemaakt (vaak onbewust). Het geeft je de mogelijkheid en het inzicht om de volgende keer een ander manier van reageren te kiezen en het patroon te doorbreken. Een effectieve methode om bijvoorbeeld discussies met je partner anders aan te pakken, effectiever te communiceren met je collega’s en uit discussies te blijven met klanten.

Verandertraject (2 tot 3 sessies):

time-for-a-change-897441_1280-kopie-300x199 Korte interventiesMet de coachmethode van de Assen van Verandering kunnen we constructief werken aan een verandering die je teweeg wilt brengen bij jezelf. Vrijwel alles is geschikt. Iets waar je van weg wilt en naar toe wilt, wordt in 8 stappen doorlopen. Je formuleert SMART** haalbare doelen en gaat hier concreet mee aan de slag. Het helpt je door te zetten waar je normaal (weer) was afgehaakt.

Tarieven

Er zijn geen kosten verbonden aan het telefonisch voorgesprek. Een sessie is 65 euro per uur en duurt maximaal 1,5 uur.

* Mocht het ingebracht thema niet geschikt zijn voor de korte interventie dan zal ik dit met je bespreken en andere opties geven om het probleem aan te pakken.
** Specifiek, Meetbaar, Aanvaardbaar, Realistisch en Tijdgebonden