fbpx

Relatietherapie

Relatietherapie

Op deze pagina vertel ik je graag wat meer over relatietherapie. Kijk je liever een filmpje met informatie klik hier.

Relatietherapie bij liefdesrelaties

Liefdes relaties veranderen door de jaren heen. Verliefdheid duurt helaas niet voor altijd. De vlinders, die bij de gedachte aan hem of haar al wild gingen fladderen in je buik, houden zich na één of twee jaar steeds rustiger. De roze bril gaat af.

Als het goed is, ben je echte maatjes geworden, is er een goede basis gelegd en houden jullie echt van elkaar. Hopelijk steken jullie beiden even veel energie in de relatie en kan je omgaan met de mindere kant van de ander.

Relatietherapie bij Fit & Vitaal Coaching

Soms gaat het niet goed. Vaak is onderlinge communicatie een probleem, elkaar écht begrijpen. Maar ook kunnen er zeer ingrijpende dingen gebeuren in de relatie; bijvoorbeeld het verlies van een kind, ernstige ziekte of vreemdgaan. Er ontstaat afstand. Een afstand die soms onoverbruggelijk lijkt.

Relatietherapie kan uitkomst bieden. Als laatste strohalm maar ook al eerder. Als jullie er samen voor willen gaan, willen vechten, terug willen naar dat gevoel van vroeger.

Fit & Vitaal Coaching kan jullie helpen weer goed met elkaar te communiceren, elkaar te begrijpen en misschien wel weer een beetje verliefd te worden.

Relatietherapie bij andere soorten relaties

Relatietherapie is niet alleen geschikt bij liefdes relaties maar ook bij andere soorten relaties. Tussen ouders en hun kinderen, broers en zussen en bij vriendschappen. Dit soort relaties zijn eveneens hard werken en lopen niet altijd even soepel.

Fit & Vitaal Coaching kan ook in dit geval jullie helpen elkaar weer te begrijpen, beter te communiceren en door een deur te blijven gaan.

Hoe werkt het?

Belangrijk is dat jullie er samen achter staan. Er samen aan willen werken.

Een kennismakingsgesprek (geheel vrijblijvend) raad ik altijd aan, zodat eventuele vragen nog gesteld kunnen worden. Maar vooral ook om te kijken of jullie beide je prettig en veilig voelen.

Vervolgens vindt een uitgebreide intake plaats. Een gesprek waarin jullie beiden kunnen aangeven wat er aan de hand is, jullie eigen visie op het geheel. Hierna vindt ongeveer elke 2 à 3 weken een gesprek plaats waarbij verschillende technieken aan bod komen die ook in de privésituatie toepasbaar zijn. Tussentijds ontvangen jullie van mij huiswerk.

Eventueel kunnen er ook individuele sessies plaatsvinden.

Gelukkig gezin Fit & Vitaal Coaching door Relatietherapie

Relatietherapie nog net een stap te ver?

Mocht relatietherapie nog net een stap te ver zijn dan is mogelijk één van onderstaande masterclasses meer passend: