fbpx

Relatietherapie voor (aankomende) ouders

  • Demo Image
  • Demo Image

Relatietherapie voor (aankomende) ouders

De meeste stellen kiezen er bewust voor een kindje op de wereld te zetten. Vol spanning wordt er gewacht tot het moment dat de test positief is. En dan begint het. Er groeit een kindje in de buik van de vrouw waar jullie samen de verantwoordelijkheid voor dragen. Niets is mooier en wonderbaarlijker dan dat. 9 maanden wordt er naar de komst van het kleintje uitgekeken en voorstellingen gemaakt. De mooiste spullen uitgezocht en de mooiste namen passeren de revue. Maar er veranderd ook veel in de relatie.relatietherapie voor (aankomende) ouders

Voor aankomende moeders veranderd het lichaam en gaan de hormonen hun gang. De focus komt bij het kindje te liggen en de band groeit met de dag. Maar voor aankomende vaders is het vaak ook een heftige periode. Ze zien hun vrouw veranderen, er wordt veel van hen verwacht in geduld en ook extra taken, en daarnaast veranderd de seksuele relatie meestal. Ook ervaart de man een zwangerschap en de band met het kind in het begin vaak anders dan een vrouw. Dit kan bij de man onzekerheid met zich mee brengen over zijn rol.

Bij relatietherapie voor (aankomende) ouders staat de relatie met daarin beide ouders en het (aankomend) kindje centraal. Deze sessies zijn vergelijkbaar met de ‘traditionele’ relatietherapie echter meer gericht op het (komende) ouderschap en hoe jullie daar als partners elkaar niet in kwijt raken of vergeten dat jullie ook partners zijn. Er wordt een veilige omgeving gecreëerd waarin jullie worden uitgenodigd om open te zijn over de zorgen, angsten en onzekerheden in deze mooie maar ook heftige tijd. Ik als therapeut begeleid jullie om samen als partners deze tijd op een fijne manier door te komen.