fbpx

Rouwbegeleiding

  • Demo Image
  • Demo Image

Rouwbegeleiding

Allemaal krijgen we vroeg of laat te maken met een verlies in ons leven. Een verlies van een dierbare, een baan, een relatie of vriendschap, of het vermogen dingen te doen. Je komt dan meestal in een rouwproces.

Geen rouwproces is hetzelfde. Het kan heel verwarrend zijn met veel emoties (verdriet, boosheid, angst) of juist vrijwel geen. Of met gevoelens en reacties van jezelf die je niet kent of liever uit de weg gaat. En ook het begrip van je omgeving kan sterk wisselen.

Rouwbegeleiding geeft je de mogelijkheid om je verhaal te doen en de stappen van het proces te doorlopen onder begeleiding, op een tempo die bij je past. Stap voor stap richting het moment dat je weer door kan met je leven en het verlies een passende plek heeft gekregen.

Voor wie?

Voor iedereen die daar behoefte aan heeft, die het gevoel heeft niet verder te kunnen met zijn leven. Maar ook als je er gewoon over wilt praten, omdat niemand in de omgeving hiervoor beschikbaar is.

Hoe werkt het?

Wanneer gewenst kan een kennismaking via de telefoon of op mijn praktijk plaatsvinden. Dit is kosteloos en vrijblijvend.

De volgende stap is een intake gesprek. Hierbij gaan we uitgebreid in op wie of wat je hebt verloren, hoe je dat hebt ervaren en waar je nu tegen aanloopt. In de sessies gaan we hier vervolgens mee aan de slag.

Bij het verlies van een dierbare is het mogelijk om de sessies bij je aan huis te laten plaatsvinden.

Wanneer rouwbegeleiding niet passend is

Mogelijk heb je geen rouwbegeleiding nodig, maar wil je wel op een passende manier afscheid nemen van iets of iemand. De workshop Ritueel Afscheid Nemen kan dan mogelijk wat voor jou zijn. Klik voor meer informatie hier.